Gefüllte Peperoni mit Linsenbolognese

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

Linsenbolognese
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Karotten in Stücken (2-3 cm)
    400 g
  • gehackte Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • rote Linsen, getrocknet
    200 g
  • Wasser
    200 g
  • Tomatenpüree
    90 g
  • Salz
    1 TL
  • Paprikapulver rosenscharf
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Zucker
    1 TL
  • Majoran, frisch
    1 TL
  • Basilikum, getrocknet
    1 ½ TL
  • Zimt, gemahlen
    2 Prisen
  • rote Peperoni mittelgross, Deckel abgetrennt und entkernt
    6
Füllung und Fertigstellung
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Baguette
  • Frischkäse glatt gerührt
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 472 kcal / 1975 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 869 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...