Ratatouille-Wähe

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Butter weich und ½ EL zum Einfetten
    80 g
  • Parmesan in Stücken (3 cm)
    60 g
  • Mehrkornmehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche und zum Auswallen
    200 g
  • Butter in Stücken (2 cm)
    80 g
  • Wasser
    50 g
  • Oregano (ca. 5 g), Blätter abgezupft
    ¼ Bund
  • Thymian (ca. 5 g), Blättchen abgezupft
    ¼ Bund
  • Salz
    ¾ TL
  • Paniermehl
    3 EL
Guss & Belag
  • Tomaten
    250 g
  • Zucchetti
    250 g
  • Auberginen
    250 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Eier
    2
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
    240 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    40 g
  • Olivenöl
    10 g
  • Oregano (ca. 5 g), Blätter abgezupft
    ¼ Bund
  • Thymian (ca. 5 g), Blättchen abgezupft
    ¼ Bund
  • Salz
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 569.7 kcal / 2383.5 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 28.4 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...