
Urządzenia i Akcesoria
Randen-Dinkel-Risotto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Knoblauchzehe1
-
Randen, roh geschält, in Stücken (2 cm)200 g
-
Olivenöl und etwas mehr zum Garnieren40 g
-
Dinkelkörner (Kochzeit 13 bis 15 Minuten) siehe Tipp300 g
-
Wasser450 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen5 Prisen
-
Basilikum, frisch (siehe Tipp)1 Bund
-
Rahm60 g
-
Hefeflocken2 EL
-
Haferflocken20 g
-
Käse, gerieben (opcjonalnie) z. B. Parmesan, Sbrinz oder Gruyère50
-
Käse, gerieben (opcjonalnie) z. B. Parmesan, Sbrinz oder Gruyère50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
496.9 kcal /
2079.2 kJ
Białko
17.6 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
66.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Einfache Mittagsküche
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria