Randen-Dinkel-Risotto

Randen-Dinkel-Risotto

4.2 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Randen, roh geschält, in Stücken (2 cm)
    200 g
    200 g Randen, gekocht, geschält, in Stücken (2 cm)
  • Olivenöl und etwas mehr zum Garnieren
    40 g
  • Dinkelkörner (Kochzeit 13 bis 15 Minuten) siehe Tipp
    300 g
  • Wasser
    450 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    5 Prisen
  • Basilikum, frisch (siehe Tipp)
    1 Bund
  • Rahm
    60 g
  • Hefeflocken
    2 EL
  • Haferflocken
    20 g
  • Käse, gerieben (opcjonalnie) z. B. Parmesan, Sbrinz oder Gruyère
    50
  • Käse, gerieben (opcjonalnie) z. B. Parmesan, Sbrinz oder Gruyère
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 496.9 kcal / 2079.2 kJ
Białko 17.6 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 66.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...