Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 1 cipolla dorata a pezzi
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di piselli surgelati
- 200 g di acqua
- 1 radice fresca di zenzero, il succo (vedere consiglio)
- 150 g di mascarpone freddo
Pappardelle
- 400 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 8 tuorli
Decorazione
- 4 fette di pancetta tesa di maiale
Condimento
- 4 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 6 fette di pancetta tesa di maiale
- 25 g di burro
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4757 kJ / 1137 kcal
- Białko
- 42.7 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 67.8 g
Alternatywne przepisy
Paccheri ripieni di carciofi gratinati
1 Std. 10 Min
Paccheri filanti al gratin
1 Std. 35 Min
Salsa alle arachidi
1 Std. 20 Min
Fagottini al formaggio pasquali (Flaounes)
1 Std.
Sformato di pane saporito
1 Std. 10 Min
Galette des rois pistacchi e ciliegie
3 godz.
Chiacchiere salate
55min
Gelato al Primitivo di Manduria
24h 30min
Bomboloni salati
3h 20min
Wurstel panati (senza glutine)
30 min
Tortelli bolognesi sfiziosi
3 godz. 40 min
Ravioli al vapore ripieni di cacio e pepe
1 godz. 30 min