Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello

Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello

4.5 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Tagliatelle bianche
  • 100 g di farina tipo 00
  • 100 g di semola rimacinata di grano duro
  • 2 uova
  • 5 g di olio extravergine di oliva
Tagliatelle agli spinaci
  • 100 g di farina tipo 00
  • 100 g di semola rimacinata di grano duro
  • 40 g di spinaci baby freschi cotti (80 g crudi)
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 5 g di olio extravergine di oliva
Ragù di agnello
  • 40 g di scalogno a pezzi
  • 50 g di carota pelata e a pezzi
  • 50 g di sedano a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di polpa di agnello magra a cubetti (2x2 cm)
  • 1 foglia di alloro secca
  • 100 g di vino bianco
  • 70 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • Parmigiano reggiano grattugiato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 757 kcal / 3167 kJ
Białko 45.3 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 82.5 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...