Pappardelle di ceci alle cozze (senza glutine)
TM31 TM5 TM6

Pappardelle di ceci alle cozze (senza glutine)

4.5 (2 oceny)

Składniki

Pappardelle

  • 150 g di farina di ceci, consentita da prontuario
  • 150 g di farina senza glutine + q.b.
  • 3 uova medie
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)

Condimento

  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1000 g di cozze fresche, pulite
  • 500 g di acqua
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 40 g di vino bianco secco

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2247 kJ / 537 kcal
Białko
24.8 g
Węglowodany
53.3 g
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy