Wersje kompatybilne
Pappardelle di ceci alle cozze (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pappardelle
- 150 g di farina di ceci, consentita da prontuario
- 150 g di farina senza glutine + q.b.
- 3 uova medie
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)
Condimento
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 40 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2247 kJ / 537 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40 min
Crêpes (senza glutine)
50min
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2óra 50p
Torta snow globe (senza glutine, senza lattosio) di Damiano Carrara
6h
Pan di Spagna al riso e miglio (senza glutine)
1h 10min
Mix di farina integrale (senza glutine)
10min
Pastiera (senza glutine)
4 Std.
Crostata alle due creme (senza glutine)
3h
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2h 40min
Pasta all'uovo (senza glutine)
1h 15min
Besciamella (senza glutine)
15 Min