Pappardelle di ceci alle cozze (senza glutine)

Pappardelle di ceci alle cozze (senza glutine)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

Pappardelle
  • 150 g di farina di ceci consentita da prontuario
  • 150 g di farina senza glutine + q.b.
  • 3 uova medie
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)
Condimento
  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1000 g di cozze fresche, pulite
  • 500 g di acqua
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 40 g di vino bianco secco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 537 kcal / 2247 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 53.3 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...