Pizzo Salentino con la gialletta
TM5

Pizzo Salentino con la gialletta

4.7 (6 ocen)

Składniki

Impasto

  • 450 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • ½ cubetto di lievito di birra fresco
  • 600 g di farina tipo 0

Ripieno

  • 500 g di porri a rondelle
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di mortadella a fette
  • 100 g di olive nere denocciolate
  • 500 g di pomodori gialli a metà
  • 150 g di provola dolce a fette

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
2355 kJ / 563 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
63.6 g
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
5.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy