Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale
- ½ cubetto di lievito di birra fresco
- 600 g di farina tipo 0
Ripieno
- 500 g di porri a rondelle
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 150 g di mortadella a fette
- 100 g di olive nere denocciolate
- 500 g di pomodori gialli a metà
- 150 g di provola dolce a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2355 kJ / 563 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pucce
7h
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Pizzi leccesi
6 Std.
Brioche ai peperoni
2 Std. 45 Min
Rotolo funghi e peperoni
2 Std. 15 Min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Focaccia di Carnevale salentina
3小时 40 分钟
Focaccia sarda ai pomodori (Fogazza cun tamatiga)
3h
Calzoni vegetariani
1 Std. 50 Min
Pitta rustica salentina
1h 40min
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min