Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 3 uova
- 300 g di farina tipo 00
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di acqua
Ripieno
- 100 g di Parmigiano Reggiano
- 50 g di pancetta affumicata a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 carota a rondelle
- 300 g di cuori di carciofo a pezzi, ammollati in acqua e limone
- 1 pizzico di sale
- 315 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 30 g di burro
- 100 g di porro a rondelle
- 60 g di formaggio fresco spalmabile di capra
- 1 tuorlo d'uovo
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3029 kJ / 724 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1 Std. 20 Min
Tagliatelle smalzade
2 Std. 30 Min
Maccheroni alla chitarra
50min
Cannelloni di zucca
1 godz. 50 min
Ravioli di ricotta e asparagi con riccioli di tuorlo (senza glutine)
2h
Bignè con frutti canditi
6h 30min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2h
Agnolotti del plin
10h 30 min
Ravioli al radicchio
1h 10min
Ravioli ai carciofi
1 godz. 30 min
Ravioli luganega e porcini
2h
Ravioli con ripieno di carne
1h 40min