![Ravioli ai carciofi e pancetta Ravioli ai carciofi e pancetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9699E6AE-A5F9-44FF-A34D-1112737018F1/Derivates/e853355a-4886-4d10-81ef-31a68cfbbd58.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 3 uova
- 300 g di farina tipo 00
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di acqua
Ripieno
- 100 g di Parmigiano Reggiano
- 50 g di pancetta affumicata a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 carota a rondelle
- 300 g di cuori di carciofo a pezzi, ammollati in acqua e limone
- 1 pizzico di sale
- 315 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 30 g di burro
- 100 g di porro a rondelle
- 60 g di formaggio fresco spalmabile di capra
- 1 tuorlo d'uovo
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3029 kJ / 724 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Tortelli di zucca mantovani
2sa 30 dk
Ravioli di zucca e timo in brodo di agnello
8 godz. 50 min
Ravioli al radicchio
1h 10 min.
Ravioli al radicchio in crema di balsamico
1 Std. 30 Min
Ravioli ai carciofi
1 Std. 30 Min
Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi
35 min
Ravioloni verdi di mare
1sa 5 dk
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Gnocchetti di granturco
1sa 5 dk
Cappellacci di zucca
1 Std. 30 Min
Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini
1h 40 min