![Tagliatelle smalzade Tagliatelle smalzade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9629cdc2-4c0c-48b1-98a0-81936cd2022a/Derivates/6cf09d80-3762-4765-a9dc-abb45800951b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 2 uova
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Sugo di vitello
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- 500 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi (1,5 cm)
- 50 g di farina tipo 0
- 100 g di vino bianco secco
- 350 g di brodo di carne bollente
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di panna (30-40% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2912 kJ / 696 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 72.5 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bannock
40p
Ciambelle salate
30min
Schlutzkrapfen (ravioli di magro alla tirolese)
1h 30min
Scottiglia
1h 30min
Gnocchi di patate e piselli
1h
Risotto al prosecco e lavanda
30min
Pizza con crosta ripiena di formaggio
2 Std. 20 Min
Pizza stile Chicago
4h 10min
Polpette mediorientali
1h
Risotto timo e toma
35 Min
Risotto alla valdostana
35 Min
Pizzoccheri
50 Min