Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 2 uova
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Sugo di vitello
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- 500 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi (1,5 cm)
- 50 g di farina tipo 0
- 100 g di vino bianco secco
- 350 g di brodo di carne bollente
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di panna (30-40% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2912 kJ / 696 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 72.5 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cappellacci al gorgonzola e verza
1h 20min
Ravioli di patate e gamberi
1h 20min
Tagliolini alla zucca
1h 20min
Crema di asparagi
50 min.
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min
Tortelli con fonduta di Parmigiano Reggiano, pancetta e noci
1h 20min
Cupcake al profumo di lavanda
40 min.
Crêpes al cacao
1h 20min
Tagliolini alla molisana
1h 30 min.
Tortini di riso con carne
2h 30min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1h 20min
Casoncelli ripieni di salsiccia e patate
1h 30 min.