Merluzzo agli aromi, con zucca e patate

Merluzzo agli aromi, con zucca e patate

3.5 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 cucchiaini rasi di sale + q.b.
  • 3 rametti di menta fresca le foglioline lavate ed asciugate
  • 3 foglie di salvia fresca lavate ed asciugate
  • 5 foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio piccolo
  • 4 filetti di merluzzo (700 g circa)
  • 300 g di patate pelate e a pezzi (3 cm)
  • 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 80 g di cipolle a rondelle
  • 250 g di vino bianco
  • 250 g di acqua
  • 500 g di zucca a pezzi (3 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 423.7 kcal / 1772.6 kJ
Białko 44.6 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 26.2 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 729.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...