![Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CFE53B83-73F8-4AD7-9B4E-E1D78CFD19AD/Derivates/632BCEC5-EA28-451D-AF75-BCBD7B0FBEA1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di petto di pollo a dadini (2x2 cm)
- 70 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco, le foglioline
- 2 cucchiaini di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 500 g di acqua
- 20 g di burro
- 30 g di farina
- 2 cucchiai di panna fresca liquida
- 300 g di brodo di pollo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1173 kJ / 281 kcal
- Białko
- 34.45 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 0.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di maiale al latte
50 Min
Polpette al sugo
45 min
Polpette di pollo cuore di formaggio e finocchi
1h
Stecco di carne con cuore filante
20 Min
Polpette alla birra
1h
Polpette di pollo con pancetta croccante
45 min
Pollo, formaggio e prosciutto
30min
Medaglioni di vitello ai funghi
45 min
Polpette classiche
1h
Burger di prosciutto e contorno di funghi
20 Min
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30min
Polpette alla mortadella
40min