Wersje kompatybilne
Spezzatino di vitello con cipolline (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di sedano a pezzi
- 30 g di carota
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di carne di vitello a bocconcini infarinati
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 25 g di vino bianco
- 250 g di brodo di carne
- 5 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 500 g di cipolline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coniglio alla mediterranea
50 min
Cinghiale in umido
1 godz. 45 min
Faraona ai funghi porcini
1 godz. 10 min
Petto d'anatra all'uva
1 godz. 10 min
Pollo al limone
50 min
Faraona al vino rosso
1 Std. 30 Min
Bocconcini di vitello con mele cotogne
1 Std. 5 Min
Manzo con olive e peperoni
35 Min
Coniglio ai carciofi
1h 25min
Anelli di totano in umido
30 Min
Spezzatino di reale alle olive
1 godz. 20 min
Salsiccia in umido con lenticchie
55 Min