Magret de canard, chou rouge et céleri-rave

Brak ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz.
2 portions

Składniki

  • 300 g de chou rouge en morceaux
  • 155 g de sel
  • 100 g de vin rouge
  • 100 g de vinaigre balsamique
  • 100 g de jus de pomme
  • 2 grains de poivre noir
  • ¼ morceau d'étoile de badiane
  • 1 clou de girofle
  • 1 feuille de laurier, sèche
  • 260 g de céleri-rave épluché, en dés (3 cm)
  • 3310 g d'eau
  • 2 magrets de canard avec la peau sans os (env. 200 g par pièce, sans graisse)
  • 130 g de lait
  • 130 g de crème fraîche, 30 % de matières grasses
  • 5 g de sel
  • 70 g de jus de betterave
  • 60 g de beurre froid, en morceaux
  • 10 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 819 kcal / 3426 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Sód 31413 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...