Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce tartare
- ½ bouquet de persil frais (env. 10 g), effeuillé
- 60 g de cornichons en morceaux (3 cm)
- 30 g d'oignons, coupés en deux
- 2 œufs cuits durs
- 150 g d'huile de tournesol
- 1 œuf frais (voir conseils)
- 1 c. à café de jus de citron
- 2 c. à café de moutarde
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 250 g de séré demi-gras
Les asperges
- 600 g d'eau
- 1100 g d'asperges, blanches, pelées
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2088 kJ / 504 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Salade de pommes de terre
1h 5min
Salade de carottes
15 Min
Asperges et hollandaise au yogourt
30min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Asperges accompagnées de pommes de terre
50min
Mousse au thon
5 min
Sauce cocktail
5 min
Papet vaudois
55 min
Polenta tessinoise
45min
Salade de haricots verts aux lardons
40min
Sauce à salade à la française
20min