Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce tartare
- ½ bouquet de persil frais (env. 10 g), effeuillé
- 60 g de cornichons en morceaux (3 cm)
- 30 g d'oignons, coupés en deux
- 2 œufs cuits durs
- 150 g d'huile de tournesol
- 1 œuf frais (voir conseils)
- 1 c. à café de jus de citron
- 2 c. à café de moutarde
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 250 g de séré demi-gras
Les asperges
- 600 g d'eau
- 1100 g d'asperges, blanches, pelées
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2088 kJ / 504 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55 Min
Menu: Longe de porc farcie avec purée panais-carottes et de kouglof mandarine
Brak ocen
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45min
Vitello tonnato
25h 30 phút
Asperges accompagnées de pommes de terre
50 Min
Mousse au thon
5 Min
Quiche aux asperges
1h
Asperges et hollandaise au yogourt
30 Min
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Croissants au jambon
35 Min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 Min