Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 échalotes, coupées en deux
- 250 g de filet de truite fumé, en morceaux (env. 4 filets)
- 150 g de crème fraîche, min 30% M.G.
- ¼ c. à café de sel fin
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 20 tranches de pain de seigle (voir conseil) ou pain brun, coupé en morceaux (Ø 4-5 cm)
- 4 - 5 brins d'aneth fraîche, pour la garniture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 257 kJ / 62 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Houmous de betterave rouge
10min
Crème de bettes
35min
Sauce choron
20min
Dip aux herbes et noix de cajou
8 godz. 10 min
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Sauce béarnaise
15min
Curry de poisson
35min
Mousse au jambon
10min
Canapés aux oeufs
10min
Crème de pois
40min
Salade arc-en-ciel expresse
10min
Saumon balsamique et nouilles de courgette
25min