Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de gruyère, en morceaux (2 cm)
- 1 gousse d'ail
- 500 g de poireaux, en morceaux (3 cm)
- 5 brins de thym, frais, effeuillé
- 20 g d'huile d'olive
- 600 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 4 tranches de pain (par ex. pain paysan, d’env. 80 g)
- 4 c. à soupe de vin blanc
- 160 g de jambon cuit, en lanières (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2143 kJ / 512 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Soupe de potiron
35 Min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25 Min
Soupe de légumes
25 Min
Velouté de tomates au séré
25 Min
Velouté de patates douces et brochette de poulet
30 Min
Velouté de légumes
45min
Sauce béchamel
15 Min
Soupe au potiron
35 Min
Soupe de carottes à la menthe
35 Min
Purée de pommes de terre-poireaux, sauce aux quenelles
55 Min
Soupe de carottes façon moro
1 Std. 45 Min
Velouté orange-courge
35 Min