Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage

Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage

4.1 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 180 g de gruyère en morceaux (2 cm)
  • 1 gousse d'ail
  • 500 g de poireaux en morceaux (3 cm)
  • 5 brins de thym, frais effeuillé
  • 20 g d'huile d'olive
  • 600 g d'eau
  • 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 4 tranches de pain (par ex. pain paysan, d’env. 80 g)
  • 4 c. à soupe de vin blanc
  • 160 g de jambon cuit en lanières (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 512 kcal / 2143 kJ
Białko 30.1 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...