Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 90 g de tomates séchées à l'huile, égouttées, en morceaux
- 300 g d'aubergine, en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 60 g de beurre, en morceaux
- 1 c. à soupe de basilic séché
- 1 c. à café d'origan séché
- 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 1 pincée de sucre
- 1 - 2 pincée(s) de piment, sec, en flocons, selon les goûts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 428 kJ / 103 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 131 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto à la courge
35 Min
Légumes sautés
10 Min
Sauce balsamique
10 Min
Korma de légumes aux noix de cajou
55 Min
Pesto de roquette et piments rouges
5 Min
Salade de crudités
10 Min
Polenta tessinoise
45min
Salade de fenouil au parmesan
10 Min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Salade pommes-carottes
5 Min
Croissants au jambon
35 Min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5 Min