Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20 - 30
g de vinaigre de vin blanc (opcjonalnie)
lub 20 - 30 g de jus de citron (opcjonalnie) - ¼ de bouquet de persil frais (environ 5 g), effeuillé (opcjonalnie)
- 400 g de légumes variés coupés en morceaux (p. ex. 200 g de carottes et 200 g de choux-raves, voir variantes)
- 1 pomme (environ 150 g), coupée en quatre
- 150 g de courgettes coupées en morceaux (3 cm)
- 30 g de graines de tournesol (opcjonalnie)
- 2 pincées de sel (opcjonalnie)
- 2 pincées de poivre, moulu (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 476 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de chou rouge, carottes et feta
15 Min
Salade de carottes
15 Min
Salade de carottes et crackers au sésame
1 Std.
Salade pommes-carottes
5 Min
Salade de crudités
10 Min
Sauce automnale
10 Min
Salade de betteraves
10 Min
Salade de légumes citronée
15 Min
Salade de haricots verts aux lardons
40min
Salade céleri-pomme
10 Min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10 Min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5 Min