Poulet au citron et riz

Poulet au citron et riz

2.4 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 portions

Składniki

  • 10 g de câpres au vinaigre rincées dans une petite passoire
  • 3 - 5 brins de persil frais
  • 10 g de ciboulette fraîche
  • 1 c. à café de zeste de citron jaune non traité
  • 300 g de filets de poulet
  • 1 c. à café de sel et un peu pour assaisonner le poulet
  • poivre moulu
  • ½ c. à soupe de beurre
  • 100 g de bouillon de légumes reconstitué
  • 20 g de jus de citron
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 10 g de fécule de maïs
  • 150 g de riz basmati
  • 300 g d'eau
  • 1 c. à café d'huile végétale

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1318.4 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1869 kJ / 446.7 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 69.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...