Wrapy tikka masala

3.5 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość, grubo posiekana, do dekoracji
  • 150 g jogurtu greckiego
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 280 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej i opłukanej (1 puszka, opcjonalnie)
  • 4 tortille pszenne
  • woda do zwilżenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1025.3 mg
Białko 41.1 g
Kalorie 1858.9 kJ / 444.3 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 48.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...