
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Gurken gewaschen, geschält, entkernt, in Stücken (3 cm)
- ½ - 1 Knoblauchzehe
- 1 Zweiglein Estragon, frisch gewaschen, Blätter abgezupft
- 5 Petersilienblätter gewaschen
- 2 Zweiglein Dill, frisch gewaschen
- 30 g Olivenöl
-
400
g griechischer Joghurt (10% Fett)
lub Naturjoghurt (3,6% Fett) - 15 g Zitronensaft frisch gepresst (opcjonalnie)
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen etwas mehr zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 30 kcal / 126 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 0 mg