Moules Marinière (mussels)

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    20 g
  • leek white part only, cut into slices (1 cm)
    170 - 200 g
  • dry white wine
    250 g
  • water
    200 g
  • dried bay leaf
    1
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • fresh mussels shells scrubbed and debearded
    1000 g
  • fresh parsley chopped, to garnish
  • lemon cut into wedges, to serve
  • baguette cut into slices, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1929.5 mg
Białko 61.1 g
Kalorie 2843.6 kJ / 679.7 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 35.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie