Urządzenia i Akcesoria
Moules Marinière (mussels)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil20 g
-
leek white part only, cut into slices (1 cm)170 - 200 g
-
dry white wine250 g
-
water200 g
-
dried bay leaf1
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
sea salt½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
fresh mussels shells scrubbed and debearded1000 g
-
fresh parsley chopped, to garnish
-
lemon cut into wedges, to serve
-
baguette cut into slices, to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1929.5 mg
Białko
61.1 g
Kalorie
2843.6 kJ /
679.7 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Little pots of chocolate créme
1 godz. 15 min
Pasta and mushroom soup with chicken involtini
1 godz. 15 min
Chicken Jalapeno party poppers
50 min
Sauerkraut
12 godz. 15 min
Creamy Mango Ice Cream
2 godz. 20 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45 min
Condensed Milk Dalgona Coffee
10 min
Holiday Brisket
6 godz. 55 min
Aperol spritz sorbet
8 godz. 20 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Traditional minestrone
45 min