
Urządzenia i Akcesoria
Pikantny koreański bowl z wołowiną
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Marynowanie wołowiny
-
rostbefu pokrojonego w 5 mm paski400 g
-
sosu sojowego30 g
-
koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)20 - 30 g
-
oleju sezamowego15 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Sos
-
jabłko, zielone bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 150 g)1
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego15 g
-
koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)30 - 60 g
-
mirinu (opcjonalnie)30 g
-
oleju sezamowego20 g
-
wody50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
sosu sojowego15 g
Gotowanie ryżu i jajek
-
marchewki pokrojonej w 2-3 mm paski120 g
-
cukinii pokrojonej w 2-3 mm paski120 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry100 g
-
wody1200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
-
ryżu jaśminowego200 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia1 łyżka
-
jajka4
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, do dekoracji1 - 2
-
ziaren sezamu, prażonych2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
697.5 kcal /
2918.3 kJ
Białko
36.2 g
Tłuszcz
31.6 g
Węglowodany
66.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
2037.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska