Kartoffel-Gulasch mit Kabanossi

3.3 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    250 g
  • Öl
    40 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    2 TL
  • Paprika edelsüß
    5 TL
  • Paprika de la Vera
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprikamark
    60 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (2-3 cm)
    1250 g
  • Paprika, gemischt in Stücken (2-3 cm)
    500 g
  • Kabanossi in Scheiben (0,5-1 cm)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 426 kcal / 1782 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 2503 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...