Putenschnitzel mit Kartoffelchips-Kruste

Putenschnitzel mit Kartoffelchips-Kruste

4.2 142 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl zum Braten und etwas mehr zum Einfetten
    1 EL
  • Putenschnitzel (4 Stück à 150 g)
    600 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Butter weich, in Stücken
    40 g
  • Kräuterfrischkäse
    80 g
  • Tomatenmark
    10 g
  • Cayenne-Pfeffer (opcjonalnie)
    3 Prisen
  • Panko (siehe Tipp)
    35 g
  • Kartoffelchips (z. B. Paprika-Geschmack)
    60 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1162 mg
Białko 46 g
Kalorie 2051 kJ / 490 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...