Leberkäse-Schaschlik

Leberkäse-Schaschlik

4.4 45 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl etwas mehr zum Braten
    15 - 20 g
  • Zwiebeln in Stücken
    200
    200 g gemischtes Gemüse, in Stücken (Zwiebeln, Karotten, Fenchel)
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    400 - 500 g
    400 - 500 g Tomaten, reif, in Stücken
  • Tomatenmark
    65 g
  • Balsamico-Essig
    25 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 EL
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 - 2 EL
  • Leberkäse
    400 g
  • Speck geräuchert
    200 g
  • gelber Paprika
    1
  • rote Zwiebeln
    1 - 2
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 - 3 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1079 mg
Białko 40 g
Kalorie 2919 kJ / 697 kcal
Tłuszcz 51 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...