Raclette-Auflauf
TM6

Raclette-Auflauf

4.1 ( 63 oceny )

Składniki

  • 30 g Wasser
  • 300 g frische Pilze in Scheiben (ca. 5 mm)
  • 20 g Öl
  • 500 g Pellkartoffeln gekocht, in Scheiben (1-2 cm)
  • 100 - 150 g Zwiebeln gebraten, in Spalten
  • 80 - 100 g Mais, aus der Dose abgetropft
  • 100 - 150 g rote Paprika geviertelt
  • 50 - 100 g Salami in Scheiben, geviertelt
  • 50 - 100 g Schinken, gekocht in Scheiben, geviertelt
  • 150 - 200 g Raclettekäse in Stücken (3-4 cm)
  • 150 g Sauce Hollandaise

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
493 kcal / 2063 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
15.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
760 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy