Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons

Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons

4.4 474 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    40 g
  • Zwiebeln in Spalten
    250 g
  • Rindergulasch in Würfeln (3 cm), trocken getupft
    500 g
  • Paprika edelsüß
    1 geh. TL
  • Knoblauchzehe in dünnen Scheiben
    1
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Majoran
    1 geh. TL
  • Ajvar mild
    20 g
  • Lorbeerblätter
    2
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Kartoffeln, festkochend
    400 g
  • braune Champignons
    250 g
  • Petersilie zerzupft, zum Garnieren
  • Schmand
    4 EL
  • Bauernbrot (opcjonalnie) zum Servieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 365 kcal / 1527 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 859 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...