Putenbrustfilet mit Pilzsauce

Putenbrustfilet mit Pilzsauce

5.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Schalotte
    25 g
  • Champignons halbiert
    100 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    30 g
  • Milch
    350 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
    20 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Putenbrustfilet, ohne Haut in Würfeln (3-4 cm)
    600 g
  • Rosmarin
    2 Zweige

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1 mg
Białko 36 g
Kalorie 1967 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...