Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 50 g de rhum
- 150 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau tiède
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 650 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de lait
- 3 œufs
- 2 pincées de sel
Le jour même
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 100 g de sucre perlé
- 100 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2137 kJ / 506 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
Alternatywne przepisy
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Pets-de-nonne
35 Min
Brioche des rois
6h 35min
Nougats noirs
3h
Galette briochée aux pralines roses
7 Std. 25 Min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Brioches des Rois au praliné
5 Std. 35 Min
Fougasse aux grattons
2h
Canistrelli
1 Std.
Oreillettes
3 godz. 40 min
Pompes à l'huile
3h
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 Min