Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au citron
- 150 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 4 œufs
- 100 g de beurre doux
- 100 g de jus de citron (2 citrons env.)
La génoise
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g d'extrait naturel de vanille
- 70 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
Le sirop au limoncello
- 40 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 40 g de limoncello
La meringue italienne
- 60 g de blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1870 kJ / 444 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13 Std.
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 godz. 30 min
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45min
Bûche à la vanille, noisettes et cacahuètes
8 Std.
Galette des Rois à la frangipane
2h
Nid de Pâques
1 Std. 45 Min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 godz. 35 min
Bûche royale
3u. 50min
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Bûche glacée menthe-chocolat
17sa
Trianon
3h
Bûche express au praliné
45min