Bûche meringuée au citron

Bûche meringuée au citron

4.2 279 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 morceaux

Składniki

La crème au citron
  • de sucre en poudre
    150 g
  • le zeste d'un citron jaune
  • œufs
    4
  • de beurre doux
    100 g
  • de jus de citron (2 citrons env.)
    100 g
La génoise
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    120 g
  • d'extrait naturel de vanille
    10 g
  • de farine de blé
    70 g
  • de fécule de maïs
    30 g
Le sirop au limoncello
  • d'eau
    40 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de limoncello
    40 g
La meringue italienne
  • de blancs d'œufs
    60 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau
    20 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 444 kcal / 1870 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 16.1 g
Węglowodany 64.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...