
Urządzenia i Akcesoria
Bûche meringuée au citron
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 morceaux
Składniki
La crème au citron
-
de sucre en poudre150 g
-
le zeste d'un citron jaune
-
œufs4
-
de beurre doux100 g
-
de jus de citron (2 citrons env.)100 g
La génoise
-
œufs4
-
de sucre en poudre120 g
-
d'extrait naturel de vanille10 g
-
de farine de blé70 g
-
de fécule de maïs30 g
Le sirop au limoncello
-
d'eau40 g
-
de sucre en poudre50 g
-
de limoncello40 g
La meringue italienne
-
de blancs d'œufs60 g
-
de sucre en poudre100 g
-
d'eau20 g
Wartości odżywcze na 1 part
Kalorie
444 kcal /
1870 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
16.1 g
Węglowodany
64.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Bûches de Noël
8 Przepisów
Francja
Francja