Urządzenia i Akcesoria
Hühner-Nudel-Suppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft15 g
-
Hähnchenunterschenkel500 g
-
Wasser1200 g
-
Salz15 g
-
Knoblauchzehe angedrückt1
-
Zwiebeln geachtelt100 g
-
Möhren in Stücken (3 cm)100 g
-
Champignons geviertelt100 g
-
Sojasauce (opcjonalnie)10 g
-
Pimentkörner5
-
Wacholderbeeren5
-
Lorbeerblatt1
-
Pfefferkörner, schwarz10
-
Suppengrün in feinen Würfeln (1 cm)400 g
-
Suppennudeln100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
359 kcal /
1503 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1900 mg