Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffeln
- 500 g Wasser
- 1000 g Kartoffeln, festkochend, in Scheiben (5 mm)
Kräuterbutter
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 geh. EL Schnittlauch, in Röllchen
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Rumpsteak und Fertigstellung
- 1270 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 4 Rumpsteaks (à 200 g)
- 50 g Butter
- 2 Zweige Rosmarin
- Öl zum Braten
- 2 Zwiebeln, in Würfeln (1 cm)
- 200 g Schinkenspeckwürfel
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4737 kJ / 1132 kcal
- Białko
- 94 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 2241 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasch
2 godz.
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2 godz.
Lammhüfte mit Speckbohnen und Kartoffelpüree
1 Std. 30 Min
Dunkle Grundsauce
4h 30min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min
Hühner-Kraft-Suppe
2 godz. 10 min
Erdäpfelpüree wie handgestampft
40 Min
Sauerbraten mit Spätzle
53 Std.
Gekochte Kartoffeln im Thermomix Friend
35 Min
Pellkartoffeln (im Varoma)
40 Min
Pasta- und Pizzasauce
30 Min
Rinderrouladen mit Knödeln und Rotkohl
2h 45min