Hackbällchen mit Kartoffeln und Mandel-Sauce

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Brot in kleinen Stücken
    80 g
  • Milch
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Petersilie und etwas mehr zum Garnieren
    20 g
  • Hackfleisch, gemischt
    500 g
  • Senf
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Ei
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Mandeln, blanchiert
    60 g
  • Weißwein, trocken
    70 g
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (3-4 cm)
    500 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Paprika edelsüß
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 623 kcal / 2608 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 783 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...