Putengulaschsuppe

Putengulaschsuppe

4.1 98 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe in Scheiben
    1
  • Olivenöl
    10 g
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Möhren in Stücken (4 cm)
    200 g
  • rote Paprika in Stücken (4 cm)
    200 g
  • Putenbrust in Würfeln (ca. 2 cm)
    600 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    800 g
  • Wasser
    200 g
  • Paprika edelsüß
    1 - 2 EL
    1 - 2 EL Gulasch-Gewürzmischung
  • Salz
    2 TL
  • Zucker
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Speisestärke
    20 g
  • Wasser
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 304 kcal / 1273 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 1301 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...