Gulasch

3.9 8 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert (siehe Tipp)
    300 g
  • Öl und etwas mehr zum Anbraten
    35 g
  • Gulasch vom Rind (ca. 3 cm)
    500 g
  • Rotwein, trocken
    500 g
  • Tomatenmark
    60 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Gulasch-Gewürzmischung
    4 TL
  • Wasser und etwas mehr zum Anrühren
    300 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Rindfleischbrühwüfel (für 0,5 l)
  • Speisestärke
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 364 kcal / 1523 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 2101 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...