Mini-Rouladen mit Rotkohl

4.4 16 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Rouladen
  • Rinderrouladen (à 160 g)
    4 Scheiben
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Senf
    5 TL
  • Bacon
    8 Scheiben
  • Gewürzgurken (à ca. 5 cm), längs geviertelt
    2
  • Zwiebel davon 60 g halbiert, in Streifen (5 mm), und 150 g in Spalten
    210 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    20 g
  • Knollensellerie in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Möhren in Stücken (2 cm)
    120 g
  • Rotwein, trocken
    300 g
  • Tomatenmark
    60 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Rinderfond
    400 g
  • Worcester-Sauce
    2 TL
Rotkohl und Fertigstellung
  • Speisestärke
    10 g
  • Wasser
    15 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Balsamico, dunkel
    15 g
  • Salz
    1 TL
  • Wild-Preiselbeeren
    50 g
  • Rotkohl, aus dem Glas
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2836.6 mg
Białko 23.9 g
Kalorie 2409.1 kJ / 575.8 kcal
Tłuszcz 32.1 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 37.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...