Wersje kompatybilne
Penne di mais con radicchio rosso e taleggio (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di radicchio rosso, lavato e asciugato
- 640 g di acqua
- 10 g di sale
- 320 g di pasta di mais, tipo penne (cottura 8 minuti)
- 160 g di Taleggio, privato della crosta e a tocchetti (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trofie con fiori di zucca, zucchine e crudo
40 min.
Penne lisce al ragù di trevisana
40 min.
Spaghetti al ragu' di asparagi
40 min.
Mezze pappardelle di riso e ceci con radicchio, Gorgonzola e noci
1h 20min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 min.
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30min
Orecchiette speck e radicchio
35min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 min.
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35min