Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 rametto di origano fresco, le foglioline lavate
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 4 tranci di pesce spada
- 60 g di olive taggiasche denocciolate
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1195.3 kJ / 285.5 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Sód
- 24.3 mg
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35 Min
Pesce spada al salmoriglio
5min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 Min
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30 Min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 Min
Pesce spada agrumato
35 Min
Salmone all'arancia e pistacchi
40 Min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 Min
Pesce spada alla ghiotta
40 Min
Pesce spada all'arancia
40 Min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 Min