
Urządzenia i Akcesoria
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
350 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm plastry
-
15 g oleju plus dodatkowo 1 łyżka
-
1 ½ łyżeczki mieszanki przypraw do tacos i fajitas
-
200 g sera cheddar pokrojonego na 2 cm kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g kaszy orkiszowej, perłowej
-
450 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
1 szczypta chili, mielonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 liście sałaty lodowej (ok. 160 g)
-
180 g hiszpańskiego sosu pomidorowego salsa brava
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
6 tortilli pszennych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
583.2 kcal /
2440 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
61.4 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
1214.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
1 godz.
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 godz.
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Tantanmen Ramen
45 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Pieczona owsianka z kremem pistacjowym i malinami
25 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min