Urządzenia i Akcesoria
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
350 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm plastry
-
15 g oleju plus dodatkowo 1 łyżka
-
1 ½ łyżeczki mieszanki przypraw do tacos i fajitas
-
200 g sera żółtego, pokrojonego na 2 cm kawałki200 g sera cheddar pokrojonego na 2 cm kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g kaszy orkiszowej, perłowej
-
450 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
1 szczypta chili, mielonego (opcjonalnie)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 liście sałaty lodowej (ok. 160 g)
-
180 g krojonych pomidorów, z puszki180 g hiszpańskiego sosu pomidorowego salsa brava
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
6 tortilli pszennych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1214.2 mg
Białko
32.8 g
Kalorie
2440 kJ /
583.2 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
61.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min