
Urządzenia i Akcesoria
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm plastry350 g
-
oleju plus dodatkowo 1 łyżka15 g
-
mieszanki przypraw do tacos i fajitas1 ½ łyżeczki
-
sera cheddar pokrojonego na 2 cm kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
kaszy orkiszowej, perłowej200 g
-
wody450 g
-
soli¾ łyżeczki
-
chili, mielonego (opcjonalnie)1 szczypta
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sałaty lodowej (ok. 160 g)4 liście
-
hiszpańskiego sosu pomidorowego salsa brava180 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy150 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy250 g
-
tortilli pszennych (patrz wskazówka)6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
583.2 kcal /
2440 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
61.4 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
1214.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska