Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową

Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową

4.7 104 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm plastry
    350 g
  • oleju plus dodatkowo 1 łyżka
    15 g
  • mieszanki przypraw do tacos i fajitas
    1 ½ łyżeczki
  • sera cheddar pokrojonego na 2 cm kawałki
    200 g
    200 g sera żółtego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • kaszy orkiszowej, perłowej
    200 g
  • wody
    450 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • chili, mielonego (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sałaty lodowej (ok. 160 g)
    4 liście
  • hiszpańskiego sosu pomidorowego salsa brava
    180 g
    180 g krojonych pomidorów, z puszki
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    150 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
    250 g
  • tortilli pszennych (patrz wskazówka)
    6

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 583.2 kcal / 2440 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 61.4 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 1214.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...