Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje
Składniki
-
200 g fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kawałki
-
4 szczypty soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
80 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
200 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
200 g bakłażana z odciętymi końcówkami, mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
200 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
50 g wody
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracjiliście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
407.4 mg
Białko
25.2 g
Kalorie
1472.1 kJ /
351.9 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
45.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
30 min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurczakiem (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 15 min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min