Urządzenia i Akcesoria
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
10 g sera grana padano10 g sera parmezan
-
60 g makaronu z soczewicy np. świderki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
100 g bakłażana pokrojonego na kawałki
-
5 g oliwy z oliwek
-
woda osolona, do gotowania
-
170 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
¼ opakowania łososia wędzonego na zimno (25 g), pokrojonego na kawałki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
911.9 mg
Białko
25.5 g
Kalorie
1738.8 kJ /
415.6 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
19.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
58.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min