Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
TM5 TM6

Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem

4.6 (7 ocen)

Składniki

  • 10 g sera parmezan
    lub 10 g sera grana padano
  • 60 g makaronu z soczewicy, np. świderki
  • 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 100 g bakłażana, pokrojonego na kawałki
  • 5 g oliwy z oliwek
  • woda, osolona, do gotowania
  • 170 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • ¼ opakowania łososia wędzonego na zimno (25 g), pokrojonego na kawałki
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1738.8 kJ / 415.6 kcal
Białko
25.5 g
Węglowodany
58.3 g
Tłuszcz
11.2 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
19.6 g
Sód
911.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy