
Urządzenia i Akcesoria
Pigwa pod kruszonką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Nadzienie z pigwy
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
120 g cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
700 g pigw obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
Kruszonka
-
masło do natłuszczenia
-
320 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
100 g cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.8 kcal /
1760.6 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
101.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 godz. 40 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1 godz. 15 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Konfitura z dyni
40 min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 godz. 25 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min