Pigwa pod kruszonką
TM6 TM5

Pigwa pod kruszonką

4.5 (48 ocen)

Składniki

Nadzienie z pigwy

  • 700 g pigw, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Kruszonka

  • 120 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 320 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 1 jajko
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1760.6 kJ / 420.8 kcal
Białko
5.4 g
Węglowodany
72 g
Tłuszcz
13.2 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
2.9 g
Sód
101.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy