Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn

Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn

4.6 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 50 min
2 słoiki

Składniki

  • 25 g oliwy z oliwek
  • 500 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g cukru
    100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 100 g octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g jeżyn, świeżych
    200 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 1176.9 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 1904.2 kJ / 455.1 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 83.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...