Urządzenia i Akcesoria
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 50 min
2 słoiki
Składniki
-
25 g oliwy z oliwek
-
500 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego100 g cukru
-
100 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka soli
-
200 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych200 g jeżyn, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1176.9 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1904.2 kJ /
455.1 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
83.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45 min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 godz. 45 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Limoncello Bellini
5 min
Pesto pistacjowe
10 min
Zupa dyniowa
25 min