Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1 polędwica wieprzowa (ok. 600 g), pokrojona na 4 kawałki
-
1 łyżka oregano, suszonego
-
1 łyżka tymianku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gruszka bez gniazda nasiennego, pokrojona w ćwiartki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
1015 g wody
-
80 g mąki pszennej
-
2 szczypty kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g jarmużu (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
120 g białego wina, wytrawnego
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g różyczek kalafiora
-
15 g miodu
-
20 g masła
-
10 g sosu sojowego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
611.1 kcal /
2556.7 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
60.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
1679.8 mg