Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami

4.4 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 1 polędwica wieprzowa (ok. 600 g), pokrojona na 4 kawałki
  • 1 łyżka oregano, suszonego
  • 1 łyżka tymianku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gruszka bez gniazda nasiennego, pokrojona w ćwiartki
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 1015 g wody
  • 80 g mąki pszennej
  • 2 szczypty kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
  • 150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 g jarmużu (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g białego wina, wytrawnego
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
    150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • 300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 250 g różyczek kalafiora
  • 15 g miodu
  • 20 g masła
  • 10 g sosu sojowego
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 611.1 kcal / 2556.7 kJ
Białko 31.8 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 60.3 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 1679.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...