Mini kotlety po kijowsku (de volaille)

Mini kotlety po kijowsku (de volaille)

4.9 152 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
Chlebowa panierka
  • 100 g chleba pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g oliwy z oliwek
Masło ziołowo-czosnkowe
  • 125 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta soli
Mini de volaille
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 jajka w tym 1 roztrzepane
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 129.4 kcal / 541.6 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 5.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 240.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...