![Kompot wiśniowy Kompot wiśniowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dc7e46a4e1edefa4e0d35758337095d9/Derivates/af1f0b24cd0b918121a7ae4d4c3eb65969021457.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g wiśni, świeżych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 1200 g wody
- 75 - 125 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 411.6 kJ / 98.4 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 9.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15min
Deser z truskawkami (TM6)
20min
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 Min
Gotowanie kukurydzy w wodzie
40min
Truskawkowe lassi
5 min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1u. 15min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Lemoniada brzoskwiniowa
5 min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Kompot z rabarbaru
2 godz. 15 min