Urządzenia i Akcesoria
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
200 g makaronu shirataki (konjac)
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g masła orzechowego
-
10 g wody mineralnej, niegazowanej
-
10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
808 mg
Białko
31.4 g
Kalorie
1745.7 kJ /
417.2 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Muffiny warzywno-jajeczne z wędzonym łososiem
45 min
Grillowane kebaby z kurczaka z sosem tahini i podpłomykami
1 godz.
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.