Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym

3.2 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • 200 g makaronu shirataki (konjac)
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 30 g masła orzechowego
  • 10 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 808 mg
Białko 31.4 g
Kalorie 1745.7 kJ / 417.2 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 14.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...