Urządzenia i Akcesoria
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
140 g selera naciowego bez łyka, pokrojonego na kawałki
-
140 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
2 łyżki musztardy francuskiej
-
50 g oliwy z oliwek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 dorady, całe, oczyszczone (ok. 500 g każda)
-
500 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
1000 g ziemniaków pokrojonych na ok. 3 cm kawałki (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
155.9 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
1278.2 kJ /
305.5 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
1 godz. 30 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Wielkanocne bułeczki zajączki
2 godz. 55 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Dorsz na parze z sosem koperkowym i marchewkową kaszą jaglaną
40 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Zupa grzybowa z dorszem
45 min