Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja
Składniki
-
75 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
100 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
-
650 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka octu
-
1 jajko
-
150 g kefiru
-
2 kromki chleba pełnoziarnistego (ok. 70 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
850.1 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
1696.4 kJ /
405.4 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
54.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45 min
Zupa bolońska
25 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min